Печено пиле с билки и цитрусови плодове
    
    
     
                
            
                 4 Април 2014
            
            
            9821
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    пилешки бутчета/цяло пиле - според броя на порциите
1/4 чаша зехтин
4 скилидки млян чесън
2 супени лъжици захар
2 лимона (1 изцеден и 1 нарязан)
2 портокала (1 изцеден и 1 нарязан)
1 супена лъжица червен пипер
1/2 глава лук (нарязан)
сол и черен пипер на вкус
В съд се смесват зехтинът, чесънът, захарта, сокът от лимон и портокал, червеният пипер, лукът, сол и черен пипер на вкус.
Кожата от пилешкото се отстранява и месото се поставя в тавичка за печене. Отгоре се изсипва приготвената смес и с нея хубаво се намазва пилето. Отстрани и върху месото се слагат парчета лимон, портокал и лук. Поръсва се обилно с билките.
Пече се около 1 час на 200 º C.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








