Пилаф с пилешко и оризови спагети
25 Юли 2013
14914
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 ч.ч. оризови спагети
1 ч.ч. ориз
500 г пилешки гърди
3 стръка зелен лук
1 стрък чесън
1/2 ч.л. сол
щипка пилешки бульон
2 с.л. краве масло
Пилешките гърди се измиват и режат на кубчета. Стръковете лук се почистват, измиват и режат на колелца. Чесънът се почиства и измива. Нарязва се на ситно само бялата част от сръка. В дълбок тиган се слагат 2 с.л. краве масло. Поръсва се сол и съдът се слага на загрят котлон. Добавя се оризовата паста. Разбърква се с дървена шпатула и се оставя да се запържи за 2- 3 минутки. После се добавят зърната ориз, нарязаните лук, чесън и пилешко месо. Поръсва се щипка пилешки бульон. Налива се 400- 500 мл вода. Оставя се да се задушава под капак, на тих огън, 20 – 30 минути. Пилафът се разпределя в чинии.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари