Пиле по испански с чоризо и чесън

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пиле по испански с чоризо и чесън
Пиле по испански с чоризо и чесън
admin
Добавена от: admin
14586
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 бр. пилешки бутчетакожата и костта)
200 гр. чоризо (пикантна наденица), нарязано
2 големи консерви (по 390 гр.) маслен боб, отцеден
1 чаша бяло вино
1 чаша пилешки бульон
2 средно големи стръка праз, нарязани
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. лют пипер
щипка шафран
1 глава лук, нарязана
1 глава чесън, смлян
4 стръка мащерка плюс още малко за украса
сол и черен пипер
зехтин

В голям тиган сложете малко зехтин и запържете пилето до покафеняване от двете страни. Извадете го от тигана и оставете настрана. Сложете в тигана чоризото и гответе, бъркайки, 2 минути, след което извадете и него и оставете настрана. Добавете в тигана нарязания лук, чесъна и праза и ги задушете в останалата мазнина. Прибавете червения пипер, шафрана, мащерката, виното, пилешкия бульон, лютия пипер, отделените пиле и чоризо. Оставете сместа да заври, след това намалете огъня и оставете ястието да къкри в покрит съд за 30 минути.
Добавете отцедения боб и гответе на бавен огън още 10 минути. Подправете със сол и черен пипер и поднесете ястието топло! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft