Пиле по италиански

вход през zajenata.bg
Пиле по италиански
admin
Добавена от: admin
25857
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле около 1 кг
150 г пилешка шунка
дробчето на пилето
1 скилидка чесън
2-3 листенца розмарин
сол
черен пипер
1/2 лимон
парче краве масло
1 кг картофи
За намазване:
1 ч.л. риган
25 гр. меко масло
1 скилидка чесън
черен пипер и сол

Нарежете на ситно шунката и дробчето, прибавете стрития чесън, розмарина, черен пипер и сол. Напълнете пилето със сместа и зашийте отвора. Посолете и поръсете с лимонов сок. Сложете пилето в намазана с масло малка тава, покрийте я плътно с алуминиево фолио. Печете около 2 ч на 150С. Свалете фолиото и запечете още десетина минути да се позачерви. Междувременно сварете обелените и едро нарязани картофи в малко подсолена вода. Отцедете ги, сложете маслото, захлупете тенджерата и силно я разтърсете. Изсипете картофите в огнеупорна тавичка, а отгоре сложете пилето. Намажете кожичката на пилето с обърканото с подправките масло и дозапечете още 10-тина минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft