Пиле по киевски

вход през zajenata.bg
Пиле по киевски
admin
Добавена от: admin
30510
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 големи пилешки гърди, обезкостени и почистени от кожата
2 с.л. масло
фино настъргана кора от 1/2 лимон и 1 с.л. лимонов сок
1 с.л. пресен магданоз, фино накълцан
1 скилидка чесън, счукан
сол и черен пипер на вкус
4 – 5 с.л.брашно
1 пакетче галета
олио за пържене
лимон за украса

За гъбения сос:
3 с.л. масло
1 с.л. брашно
1 ч.л. соев сос
1 с.л. сухо бяло вино
250 гр.гъби печурки (може и от консерва), отцедени
1/2 ч.чаша заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус

Сложете гърдите между 2 листа фолио и ги изтънете с чукче. Маслото (леко размекнато) объркайте с лимонената кора, лимоновия сок, магданоза, чесъна и солта. Оберете го от купата и го прехвърлете на купчинка върху хартия за печене, като навиете хартията около маслото на стегнато руло. Сложете рулото в хладилника, за да се втвърди.
Щом е твърдо, извадете маслото и го нарежете на филийки, които разпределете върху изтънените пилешки гърди. Завийте гърдите на стегнати рулца, като ги прикрепяте с клечки за зъби или коктейлни пръчици. Готовите рулца оваляйте най-напред в брашно, после в разбото яйце и накрая в галетата. Сложете ги в хладилник за 1-2 часа, за да се охладят добре.
В дълбок тиган загрейте мазнината и изпържете пилешките гърди за 15-тина минути в кошничка (или направо във фритюрник), след което ги отцедете добре от мазнината върху пластове домакинска хартия. поднесете пилето по Киевски с гарнитура от нарязан лимон и гъбен сос. 

За соса: разтопете маслото в загрят тиган, след което сложете при него накълцаните ситно гъби и поръсете с брашното. Много добре разбъркайте сместа и захлупете тигана с капак. Оставете гъбената смес на тих огън за около 5 – 10 минути, като разбърквате често. След това прибавете виното и соевия сос, оставете ги да поврат малко и добавете сметаната при непрекъснато бъркане. Щом сметаната се поеме от соса, изключете котлона. Малко преди да сервирате, отново върнете соса на котлона, и загрейте, докато започнат да се получават мехурчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft