 
                
            
	1 с.л. зехтин
	6 обезкостени пилешки бутчета без кожа (около 500-750 гр.)
	1/2 глава лук, нарязана на тънко
	2 скилидки чесън
	1 опаковка (300 гр.) печурки, разполовени
	1 чаша бяло вино или вода
	1/4 чаша гъста сметана
	1 кубче домашен пилешки бульон
	2 с.л. пресни листенца босилек
	Загрейте зехтина в голям тиган и запържете вътре пилешкото до покафеняване. Извадете месото и запазете отделения сос.
	В отделената от пилето мазнина запържете лука и чесъна, като разбърквате, докато лукът омекне - около 2 минути. Добавете гъбите и гответе, разбърквайки периодично, докато зеленчуците омекнат.
	Добавете виното и сметаната и оставете сместа да заври. Намалете огъня на ниска степен и оставете соса да къкри, като бъркате от време на време, докато се редуцира леко - около 3 минути. Добавете бульона и изчакайте да се разтопи. Върнете пилето в тигана и оставете да покъкри, покрито с капак, докато се сготви напълно - около 20 минути. Добавете босилека. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








