Пиле с винен сос и сметана

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пиле с винен сос и сметана
Пиле с винен сос и сметана
admin
Добавена от: admin
39676
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 с.л. зехтин
6 обезкостени пилешки бутчета без кожа (около 500-750 гр.)
1/2 глава лук, нарязана на тънко
2 скилидки чесън
1 опаковка (300 гр.) печурки, разполовени
1 чаша бяло вино или вода
1/4 чаша гъста сметана
1 кубче домашен пилешки бульон
2 с.л. пресни листенца босилек

Загрейте зехтина в голям тиган и запържете вътре пилешкото до покафеняване. Извадете месото и запазете отделения сос.
В отделената от пилето мазнина запържете лука и чесъна, като разбърквате, докато лукът омекне - около 2 минути. Добавете гъбите и гответе, разбърквайки периодично, докато зеленчуците омекнат.
Добавете виното и сметаната и оставете сместа да заври. Намалете огъня на ниска степен и оставете соса да къкри, като бъркате от време на време, докато се редуцира леко - около 3 минути. Добавете бульона и изчакайте да се разтопи. Върнете пилето в тигана и оставете да покъкри, покрито с капак, докато се сготви напълно - около 20 минути. Добавете босилека. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft