Пиле с ориз - класическа рецепта
    
    
     
                
            
                 1 Септември 2012
            
            
            568456
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Нарязваме пилешкото месо на порции и го слагаме в тенджера с посолена вода да се свари.
	В голям съд в сгорещена мазнина запържваме лука. Добавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Добавяме чушките и моркова. Пържим до леко златисто и подправяме на вкус със сол и черен пипер. Заливаме с около 3 ч.ч. гореща вода и прехвърляме в тава или друг огнеупорен съд, в който предварително сме подредили порциите месо. Поръсваме с магданоз и слагаме в сгорещена фурна на 200 градуса. Малко преди края добавяме домата, нарязан на ситно. Готвим ястието до абсорбиране на течността.
	Изваждаме от фурната и захлупваме с по-голяма тава или капак и оставяме така около 25 минути.
	Сервираме ястието топло поръсено със свеж магданоз. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








