Пиле фрикасе

вход през zajenata.bg
Пиле фрикасе
admin
Добавена от: admin
123748
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле
1 връзка пресен чесън
2 стръка прясна салвия (1 ч. л. суха, градински чай)
250 мл бяло вино
олио
50 г брашно
2-3 с. л. краве масло
черен пипер и сол на вкус  

Пилето се нарязва на порционни парчета, посолява се, овалва се в брашно и се запържва. Изважда се и се отцежда от мазнината.
В същата мазнина се запържва нарязан на колелца чесън, прибавя се салвията, деглазира се с виното.
Пилето заедно със соса се поставя в тава и се пече 40 минути при температура 180 градуса. След това се разпределя в чинии.
Сосът се претрива през гевгир. В кравето масло за 2 минути се запържва брашното, след което се разрежда със соса.
Сосът се вари няколко минути, овкусява се и с него се заливат порциите пиле. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft