300 г пилешки бонфиленца
	400 г пресен спанак или 200 г замразен
	2 с.л. заквасена сметана
	50 г козе сирене или друг вид саламурено сирене по избор
	1 глава лук
	черен пипер, сол
	50 г масло
	1 с.л. брашно
	1 ч.л. вегета или друга зеленчукова подправка по избор
	Спанакът (ако е пресен) се измива и попарва. Лукът се реже на ситно и се запържва в маслото (може и да се задуши с малко вода докато остане на мазнина). Прибавя се брашното и се запържва леко, докато придобие златист цвят. Добавя се спанакът и се задушава около 10 минути на по-слаб огън. Сиренето се настъргва и се смесва със спанака при непрекъснато бъркане, за да не залепне за дъното на съда, в който се готви. Подправя се с черен пипер и сол. По желание се добавя вегета или друга зеленчукова подправка. Ако сместа е много гъста, може да се добави малко вода. Когато спанакът е готов, се добавя сметаната, разбърква се добре и се изключва котлонът.
	Пилешките бонфиленца се подправят със сол и черен пипер и се пекат на оребрен тиган или на скара. В широка чиния се слага от спаначеното пюре и върху него се нареждат пилешките бонфиленца. Сервира се с чаша бяло вино.
	* Ако се ползва замразен спанак, той се добавя директно при запържения лук. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








