 
                
            
	800 гр. пилешки бутчета
	200 гр. гъби печурки – нарязани на половинки
	1 зелена камба
	6 скилидки чесън
	1 средна глава червен лук
	1 голяма консерва доматено пюре
	3 с.л. доматена паста
	3 малки картофа – нарязани на четвъртинки
	1/2 чаша вода
	олио
	сол
	захар
	черен пипер
	4 дафинови листа
	 
Изпържете картофите на маслена баня, докато станат златисто-кафяви. Така, когато ги добавим към ястието, няма да попият от соса, а картофите ще имат различен вкус и текстура. В отделен съд задушете чесъна и лука в олиото. Добавете пилешките бутчета и леко ги запържете. Добавете водата, доматеното пюре и дафиновия лист. Възварете сместа и гответе на тих огън за 15 минути. Добавете запържените картофи, чушката и доматената паста и оставете да къкри още 5 минути. Подправете със сол, захар и черен пипер.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








