Пилешки гърди Оближи пръсти: Няма да познаете какво се крие под кашкавала, а е адски вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пилешки гърди Оближи пръсти: Няма да познаете какво се крие под кашкавала, а е адски вкусно!
Пилешки гърди Оближи пръсти: Няма да познаете какво се крие под кашкавала, а е адски вкусно!
884
Източник: За Жената
Пилешки гърди Оближи пръсти: Няма да познаете какво се крие под кашкавала, а е адски вкусно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви предлагаме апетитна рецепта за Сладко-солени пилешки гърди в сметанов сос . Необичайната комбинация гали приятно небцето и ви приканва да хапвате още и още.

Крехкото пилешко, сготвено с ананас, шунка и моцарела и задушено в сметанов сос е комбинация, която никой не би отказал. Рецептата за Хавайско пиле е вдъхновена от популярната хавайска пица, която е източник на толкова много противоречия, че чак е станала обект на шеги. Комбинацията от ананас и шунка, мразена от италианците, е създадена в Канада. Идеята обаче се възприема и днес може да се намери в различни варианти, не само на пица.

Ананасът е доста специфичен плод. То дразни небцето ни с острия си сок, което ни кара да го възприемаме като леко пикантен. Освен това е ароматен и много сладък. Всичко това означава, че се съчетава доста добре с най-различни по-пикантни комбинации, като тази вкусна пилешка вечеря. Ето необходимите продукти:

Хавайско пиле

Продукти:

  • 2 големи пилешки гърди
  • 3-4 резена пушена или сушена шунка
  • 5 резена ананас
  • 150 г моцарела
  • 300 мл сметана 30%
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка връзка магданоз
  • Сол, черен пипер, риган, люта чушка
  • 3 супени лъжици олио
  • Пречистено масло за пържене

Приготвяне:

продукти хавайско пиле

Снимка: pixabay

Изсипете маслото в малък буркан. Добавете подправките и пресования чесън. Затваряме буркана и го разклащаме енергично, за да се обединят съставките в емулсия.

Нарежете пилешкото месо на дебели парчета. Изсипете маринатата върху него в торбичка с цип. Затваряме торбичката, без да изпускаме въздуха, масажираме я, за да разпределим маринатата, и я оставяме настрана за известно време.

Обелете ананаса, като отрежете кората му с нож (не е нужно да го правите много внимателно). Разделяме го на филийки и изрязваме твърдата сърцевина (може да използвате и ананас от консерва, но без захар).

ананас консерва

Снимка: pixabay

Нарежете шунката на кубчета и наситнете магданоза.

В добре загрят тиган разтопете бучка пречистено масло. Подредете филетата и ги запържете до златисто, по няколко минути от двете страни. Не е необходимо да са готови по средата на този етап.

Върху предварително изпържената страна поставете резенчетата ананас, а след това шунката. Поръсете или покрийте цялото нещо с моцарела.

пиле с ананас и моцарела

Снимка: pixabay

Залейте всичко със сметаната, като не я изливате отгоре, а между филетата.

Оставете сметаната да заври. Когато заври, добавете магданоза. Когато сосът се редуцира след няколко минути готвене, покрийте тигана, за да се разтопи сиренето. Сервирайте пилешкото месо за вечеря с любимите си гарнитури.

пиле в сметанов сос

Снимка: pixabay

хавайско пиле порция

Снимка: pixabay

Да ви е сладко!

пиле по хавайски

Снимка: pixabay

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft