 
                
            
	200 г пилешко филе
	50 г гъби
	1 с л зехтин
	30 г настърган кашкавал
	100 мл вода
	1 кубче гъбен бульон
	смлян черен пипер
	1/2 глава кромид лук
	За соса:
	1 с л брашно
	20 г масло
	200 мл готварска сметана
	1/4 ч л индийско орехче
	Пилешкото филе се измива и се подсушава с кухненско руло.
	Покрива се със свежо фолио и се начуква с дървено чукче.
	Филето се намаслява със зехтин от двете страни, покрива се и се оставя встрани за 15-20 минути.
	Сух тиган се нагорещява.
	Филето се пържи по 4 минути от всяка страна.
	Отстранява се от огъня.
	Лукът се нарязва на дребно.
	Гъбите се измиват и се нарязват на кубчета.
	Лукът и гъбите се поставят в тиган и се запържват за 1-2 минути.
	Добавя се 1 кубче гъбен бульон разтворено в 100 мл вода.
	Тиганът се захлупва и сместа се задушава на среден огън, докато не се изпари цялата вода.
	Изпърженото филе се нарязва на дребно и се разпределя в порционни форми за печене.
	Приготвя се сосът за жулиена.
	Брашното се запържва на сух тиган за около 1 минута, като се бърка непрекъснато.
	Добавя се маслото със стайна температура и се пържи още 1 минута с непрекъснато бъркане.
	В малка тенджера се нагрява готварската сметана без да кипне.
	В горещата сметана се изсипват брашното с маслото и се довеждат до кипене.
	Отстранява се от огъня.
	Прибавят се гъбите и лукът и се разбъркват.
	Подправя се с индийското орехче и смления черен пипер.
	Сосът се разпределя в порционните форми.
	Поръсва се в настърган кашкавал.
	Ястието се запича в предварително загрята фурна на 200 С за около 5-6 минути или до образуване на златиста коричка. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








