Пилешки дробчета с лук на фурна - няма по-голяма класика! Ще се топят в устата, ако ги приготвите така:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пилешки дробчета с лук на фурна - няма по-голяма класика! Ще се топят в устата, ако ги приготвите така:
Пилешки дробчета с лук на фурна - няма по-голяма класика! Ще се топят в устата, ако ги приготвите...
3383
Източник: За Жената
Пилешки дробчета с лук на фурна - няма по-голяма класика! Ще се топят в устата, ако ги приготвите така:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешките дробчета са едно от онези ястия, които могат да се приготвят по най-различни начини – пържени, варени, на скара или, както в този случай, печени във фурна.

Това ястие е идеално за бързо хапване, когато времето е ограничено, но все пак искате нещо вкусно и питателно.

Печенето във фурната е чудесен начин да избегнете излишното олио, а добавянето на лук придава на ястието естествена сочност и богат вкус.

Черният дроб е здравословен, защото е богат на желязо, протеини и витамини от група В, особено B12, който помага за енергията и здравословното кръвообращение.

Комбинацията с лук не само подобрява вкуса, но и добавя антиоксиданти.

Това просто ястие доказва, че не е нужно да се стараете много, за да получите вкусен резултат! Ето какво ви е необходимо, за да си приготвите сочните и адски вкусни Пилешки дробчета с лук на фурна :

Пилешки дробчета с лук на фурна

Продукти:

  • Пилешки дробчета (количеството зависи от нуждите)
  • 1-2 глави лук (едро нарязани)
  • Сол на вкус
  •  Черен пипер на вкус
  • Олио (за предпочитане зехтин или слънчогледово)

Приготвяне:

Загрейте фурната предварително до 180-200°C. Почистете пилешките дробчета и ги сложете в купа.

Подправете ги със сол и черен пипер, след което добавете малко олио.

Разбъркайте добре, за да разпределите подправките. Прехвърлете дробчетата в тава за печене и ги сложете в предварително загрятата фурна.

Печете ги около 15-20 минути, като разбърквате от време на време, за да се изпекат равномерно.

Добавете ситно нарязания лук в тавата с дробчетата и продължете да печете още 10-15 минути, докато лукът омекне и стане златист.

Извадете от фурната, оставете леко да се охлади и сервирайте топло.

пилешки дробчета с лук

Снимка: YouTube

Това ястие е вкусно само по себе си, но можете да го комбинирате с прясна салата или картофено пюре за пълноценно хранене.

пилешки дробчета с лук на фурна

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft