Пилешки дробчета с лукчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Пилешки дробчета с лукчета
Пилешки дробчета с лукчета
admin
Добавена от: admin
18941
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 г обелени лешници
1 с л олио или зехтин
9 лукчета тип арпаджик
1 с л кафява захар
1 с л краве масло
250 г пилешки дробчета

брашно за овалване
2 шепи накълцана маруля, салата или рукола
балсамов оцет
сол

Пилешките дробчета се почистват, измиват и подсушават. Овалват се леко в брашно. Лешниците се нареждат в огнеупорна тава. Пече се при функция "ГРИЛ", като се разбъркват непрекъснато. Пекат се до златистокафяв цвят. Лешниците се охлаждат и обелват. Накълцват се на дребно. В голям тиган се сгорещява олиото на среден огън. Добавят се обелените лукчета и се готвят 5 минути. Поръсват със солта и кафявата захар. Лукът се разбърква и се готви 15 минути, докато омекне и започне да се карамелизира. В друг тиган се разтопява кравето масло на средно-силен огън. Добавят се пилешките дробчета. Готвят се 3-5 минути от всяка страна. Карамелизираните лукчета се нарязват на половинки. В плитка купа се поставя измитата и накълцана салата (рукола). Отгоре се нареждат пилешките дробчета и лукчетата. Поръсват се с лешниците и балсамов оцет. Пилешките дробчета с лукчета се поднасят с препечени филии бял или пълнозърнест хляб.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft