Пилешки терин с бекон и сушени домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки терин с бекон и сушени домати
Пилешки терин с бекон и сушени домати
admin
Добавена от: admin
10525
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/4 чаша нарязан магданоз
750 гр. обезкостени пилешки гърди без кожа
2 с.л. нарязан лук
1 с.л. нарязана прясна мащерка
1 с.л. нарязан пресен розмарин
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол или на вкус
2 белтъка
5-6 резена сварен бекон, нарязан на парчета
5-6 накълцани сушени доматчета

Загрейте фурната на 175 градуса. Покрийте форма за терин или правоъгълен хляб (22х11 см.) с алуминиево фолио. Поръсете по дъното магданоза.
Почистете пилето от мазнината, нарежете на парченца около 2-3 см. Поставете пилешкото в кухненския робот и го смелете на едра кайма. Прибавете и останалите продукти, освен сушените домати и бекона. Отново смелете, докато стане средно-гладка смес. Добавете с бъркане на ръка сушените домати и бекона и разпределете сместа във формата. Покрийте леко формата с алуминиево фолио и запечете за 1 час, най-добре на водна баня. Махнете фолиото и печете още 20-30 минути, или до готовност на месото. Извадете, покрийте съда и оставете в покой за 1 час. Излейте излишната течност, след като теринът се охлади и поставете в хладилника за поне 3 часа. Щом се охлади, обърнете и извадете от формата, като махнете фолиото.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft