Рецепти за пици Тънка талия

вход през zajenata.bg
353981

Пица Маргарита

За тестото:
250 г брашно
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. суха инстантна мая
около 100 мл вода
За плънката:
4 бр. домати
стрък чесън (бялата част)
1 с.л. зехтин
150 г кашкавал
1 стрък песен босилек
Начин на приготвяне
Брашното се пресява и поставя на плот за месене, като по средата се оформя кладенче, където се поставя зехтин, сол, мая. Омесва се тесто, като постепенно се прибавя и водата. Трябва да се получи меко и пухкаво тесто. Когато то е готово, се поставя в купа и се покрива с влажна кърпа, или може да се постави в съд с капак. Оставя се да втаса на топло място.
Доматите се нарязват на кръгчета, и се поставят в купа. Чесънът се нарязва на много ситно или се счуква в хаванче, размесвайки го с 1 с.л. зехтин и сол. Оставят се настрана, докато тестото втаса.
Втасалото тесто се разточва върху набрашнения плот с помощта на точилка, придавайки му характерната кръгла форма. Дебелината е около 1 см. Поставя се в намазана със зехтин тава и отгоре се нареждат доматите. Върху тях нарязан на филийки кашкавал и отгоре се поръсва с босилек. Пицата се пече в максимално загрята фурна за около 10-15 минути или докато кашкавалът добие златист цвят. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft