Пица-хлебчета с гъби и пилешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сандвичи
Пица-хлебчета с гъби и пилешко
Пица-хлебчета с гъби и пилешко
admin
Добавена от: admin
16430
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

560-600 гр. пилешки гърди без кост и кожа
микс от подправки (средиземноморски)
чесън на прах
червен пипер или лют червен пипер
сол и черен пипер
30 м.л. (2 с.л.) олио от гроздови семки
227 гр. бели гъби (печурки), почистени и нарязани на четвъртинки
1 средна глава лук, нарязана на ивички
1 багета (франзела)
доматен сос или сос за пица
200 гр. сирене по избор (чедър, моцарела, ементал, кашкавал и пр.) 

Загрейте фурната на 220°C. Нарежете пилешките гърди на ивички или малки хапки и ги сложете в чиния. Подправете с подправки на вкус - като добавите чесъна, червения пипер, сол и черен пипер. Обърнете пилешкото и поръсете и от другата страна.
В голям тиган загрейте олиото. Щом е горещо, прибавете пилешкото и гъбите и задушавайте 8-10 минути, докато пилето стане готово. Три минути преди края на готвенето прибавете нарязания лук и продължете да задушавате, като бъркате периодично. Щом пилешкото е готово, махнете от огъня и оставете настрана. Разрежете багетата на половина по дължина, след което - напречно, така че да се получат 4 тънки резена. С ръка издълбайте малко от средата на хляба, след това поставете багетите върху тавичка. Покрийте с доматения сос, сложете малко сирене. Внимателно подредете отгоре пилето и зеленчуците и покрийте с останалото сирене. Сложете тавичката на средна скара във фурната и запечете за 12-15 минути. Накрая оставете само на горен реотан. Извадете от фурната и поднесете топли със зелена салата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft