за качамака:
	400 г царевичен грис за качамак
	500 мл прясно мляко
	сол на вкус
	за соса:
	300 г печурки, нарязани на резени
	3 с. л. масло
	1 с. л. нарязан лук
	1 скилидка чесън, нарязан на ситно
	200 г сметана
	200 г овчи кашкавал
	1 ч. ч. нарязани пресни подправки - пресен лук, магданоз, копър
	зехтин
	сол на вкус
	пипер на вкус
	1 парченце твърд кашкавал за поръсване
	Млякото се смесва с 1 л вода и се слага да заври. Посолява се и в него се изсипва сместа за качамака. Бърка се, докато се сгъсти и свари.
	Маслото се загрява в тиган и в него се слага лукът. След като се позадуши се прибавя чесънът, след 1 мин. се слагат гъбите. Когато се изпари водата, им се налива сметаната, прибавя се кашкавалът. Слагат се зелените подправки и всичко се оставя да покъкри, докато се сгъсти. Прибавят се сол и пипер на вкус.
	Готовият качамак се разпределя на порции и се залива с гъбения сос. Поръсва се с останалия кашкавал.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








