Полента с гъби и кашкавален сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Полента с гъби и кашкавален сос
Полента с гъби и кашкавален сос
admin
Добавена от: admin
13263
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за качамака:
400 г царевичен грис за качамак
500 мл прясно мляко
сол на вкус

за соса:
300 г печурки, нарязани на резени
3 с. л. масло
1 с. л. нарязан лук
1 скилидка чесън, нарязан на ситно
200 г сметана
200 г овчи кашкавал
1 ч. ч. нарязани пресни подправки - пресен лук, магданоз, копър
зехтин
сол на вкус
пипер на вкус
1 парченце твърд кашкавал за поръсване

Млякото се смесва с 1 л вода и се слага да заври. Посолява се и в него се изсипва сместа за качамака. Бърка се, докато се сгъсти и свари.
Маслото се загрява в тиган и в него се слага лукът. След като се позадуши се прибавя чесънът, след 1 мин. се слагат гъбите. Когато се изпари водата, им се налива сметаната, прибавя се кашкавалът. Слагат се зелените подправки и всичко се оставя да покъкри, докато се сгъсти. Прибавят се сол и пипер на вкус.
Готовият качамак се разпределя на порции и се залива с гъбения сос. Поръсва се с останалия кашкавал.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft