Постна баница със зеле и праз
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            76983
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	400 г кори за баница
	1 ч.ч. мазнина за пържене
	1/3 ч.ч. мазнина за поръсване
	1 кг кисело зеле
	2 стръка праз
	сол
Киселото зеле се нарязва и се задушава в част от мазнината до омекване. Празът се нарязва на дребно и се задушава с останалата мазнина, овкусява се със сол. В намаслена тава се нареждат корите, поръсва се с малко мазнина и през 2 кори се поставя веднъж плънката с кисело зеле, веднъж от плънката с праза. Завършва се с 2 кори, нарязва се на едри квадрати, полива се с вода и се наръсва с мазнина. Запича се до зачервяване.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








