Постна грахова супа с лучени конци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Постна грахова супа с лучени конци
Постна грахова супа с лучени конци
admin
Добавена от: admin
7936
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. сушен грах (смес от различни сортове)
2,5 - 3 литра вода
2 с.л. зехтин или олио
2 стръка целина, нарязани на парченца
2 моркова, на кубчета
1 средна глава кромид лук, на кубчета
1 ч.л. сушена мащерка
2 дафинови листа
2 средно големи картофа, нарязани на кубчета
сол и черен пипер на вкус
За лучените конци:
1 малка глава кромид лук, нарязана на много тънки ивици (конци)
1 ч.л. зехтин или олио
1 с.л. брашно
сол и черен пипер на вкус
морска сол

За супата: в дълбок тиган на силен огън сложете водата да заври с граха. Варете супата непокрита за 2 минути. След това намалете котлона до бавен огън и оставете да къкри за 1 час. Когато грахът омекне, сложете мазнината в по-малък съд на среден огън. Добавете вътре целината, морковите, лука и мащерката и задушавайте всичко, като бъркате често, докато омекне - около 8-10 минути. Прибавете тази смес към граха, заедно с дафиновия лист и картофите, и оставете да къкри, като разбърквате от време на време. Супата трябва да се сгъсти - необходими са около 2-3 часа. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
За лучените конци: В малък дълбок тиган сложете мазнината да заври. В отделна малка купа объркайте нарязания на тънко лук с брашното, солта и пипера. Прехвърлете лука във врящата мазнина и запържете, като бъркате често, докато лукът приятно покафенее и стане хрупкав - около 15 минути. Поднесете супата топла, украсена с купчинка от хрупкавите лучени конци и по желание - с морска сол.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft