Постни ястия рецепти

вход през zajenata.bg
223806

Постна супа с леща

 250 г (1 ч. ч.) леща
1 морков
3-4 картофа
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 (400 г) консерва обезкостени маслини
2-3 с. л. зехтин или олио

щипка млян кимион
сол

Лещата се поставя в голяма тенджера.

• Залива се с 2,5 л студена вода и се кипва на силен огън.
• Огънят се намалява, лещата се отпенва и тенджерата се похлупва с капак.
• Вари се 15-20 минути.
• Междувременно лукът се нарязва на ситно, а морковът на тънки ивички.
• В тиган се сгорещява мазнината и се задушават морковът и лукът 10 минути на тих огън до златист цвят.
• Прехвърлят се в тенджерата с лещата.
• Добавят се почистените и нарязани на кубчета картофи и маслините заедно със саламурата.
• Постната супа се поръсва с кимиона и пресования чесън.
• Разбърква се и се вари на среден огън 20-25 минути до готовност.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft