Праз на тиган с доматки
    
    
    
                
            
                 4 Март 2012
            
            
            20809
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	2 връзки праз
	1 ч.ч. консервирани домати или доматен сок
	1 ч.ч. бульон
	1 глава лук – накълцана
	1 стрък целина – нарязан
	1 малка връзка магданоз – нарязана
	1 щипка суха мащерка или риган
	3 с.л. масло или олио
	сол и черен пипер
	2 с.л. лимонов сок
	Почистете и измийте праза и го нарежете на парчета с дебелина около 1,5 см. Оставете да кисне в топла вода за 5 до 10 минути, отцедете и изхвърлете водата.
	В тиган (да не е от алуминий) смесете праза с доматите, бульона, лука, целината, магданоза, мащерката или ригана, мазнината, солта и пипера. Оставете да къкри докато продуктите омекнат (около 20 минути). Прибавете лимоновия сок в последните 5 минути.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








