Празнична коледна пухкава и лесна баница със сирене и заливка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Празнична коледна пухкава и лесна баница със сирене и заливка
Празнична коледна пухкава и лесна баница със сирене и заливка
alex
Добавена от: alex
24647
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кори за баница - 1 пакет

олио - 100 мл за поръсване на корите

ПЛЪНКА


яйца - 4 бр.
кисело мляко - 1 ч. ч.
сода за хляб - 1 равна ч. л.
грис - 3 с.л.
сирене - 200 г натрошено

ЗАЛИВКА
майонеза - 80 г
яйца - 1 бр.
вода - 2 - 3 с. л.
бакпулвер - 1 щипка

Идват най- хубавите ис ветли празници, а какво  била трапезата без хубава пухкава баничка, затова ви предлагаме един наистина много лесен вариант за приготвяне.

Приготвя се плънката, като в купа се смесва натрошено сирене, яйцата, киселото мляко с разбита в него сода да шупне, грис и се разбърква добре. 

Взема се една кора, поръсва се с олио и разпределяме по 4 -5 с.л. плънка. Навива се по дългата страна на руло, а то се оформя на охлюв в средата на тава.  Всички останали кори се оформят по този начин и се навиват една до друга, докато се напълни тавата. Накрая по стените на тавата поставих рулца от по две кори, за да не остават.  Разбива се майонезата с вода и яйцето на кашичка. Намазва се баницата с четка. Печем в загрята фурна 180 градуса за 30 минути до златисто.

Внимавайте отгоре да не изгори, ако има нужда се покрива с фолио да се запази хубав цвят. Изважда се и покриваме с кърпа, после се сервира нарязана на парчета. Да ви е 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft