Празнични торти рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Празнична сметанова торта
103269

Празнична сметанова торта

ПРОДУКТИ
За блатовете:
1 ч.ч. масло, размекнато със стайна температура
3 ч.ч. брашно
4 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. кокосово мляко със стайна температура
1 с.л. ванилов екстракт
2 ч.ч. захар
2 големи яйца със стайна температура
2/3 ч.ч. заквасена сметана
6 големи белтъка, със стайна температура
Пълнеж:
2 ч.ч. течна сметана
3 големи жълтъка
3/4 ч.ч. захар
2 с.л. брашно
1 ч.ч. кокосови стърготини, леко запечени
2 с.л. размекнато масло
1 с.л. ванилов екстракт
щипка сол
За отгоре:
3 ч.ч. захар
10 белтъка със стайна температура
3 кръгли форми за печене с диаметър 23 см
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа. Смесете кокосовото мляко и ванилията. Разбийте маслото и захарта до побеляване. Добавете яйцата едно по едно като продължавате да разбивате. След това добавете брашното и кокосовото мляко на части като редувате. Накрая добавете заквасената сметана и разбъркайте до еднородност.
В суха купа разбийте белтъците до образуване на мек сняг. Добавете на части към тестото като внимателно разбърквате със шпатула.
Разделете тестото на три части и печете ввсеки блат в предварително намазнена и покрита с хартия за печене форма при 180 градуса до бледо златисто (около 20 мин). Оставете да изстине във формата за около 10 мин, извадете, махнете хартията и оставете да изстине напълно.
Пълнеж:
В купа разбийте 1 1/2 ч.ч. сметана и жълтъците.
Смесете брашното и останалата захар в тенджерка. Добавете сметановата смес, разбъркайте и гответе като разбърквате на средна температура докато сместа се сгъсти окло 8-10 мин. Свалете от котлона, добавете кокосовите стърготини, ванилията, солта и маслото, разбъркайте и оставете да се охлади до стайна температура.
С миксер разбийте останалата 1/2 ч.ч. сметана. Добавете на части към охладения крем, като разбърквате със шпатула.
Сглобяване:
Поставете първия блат върху чиния за сервиране. Отгоре разпределете 1/2 от пълнежа и изравнете. Поставете втория блат, останалата част от пълнежа и третия блат.
Поставете белтъците(със стайна температура) и захарта в чиста суха купа и поставете на водна баня в/у вряща вода. Разбивайте докато захарта се стопи напълно. Махнете от водната баня и със миксер (на ниска скорост) разбивайте около 4 минути докато сместа започне да се сгъстява и побелява. Усилете миксера и продължете да разбивате докато се оформят меки върхове. Накрая на най-високата скорост разбивайте докато се образува твърд сняг.
Със шпатула намажете разбитите белтъци около тортата. Накрая с пръсти оформете върховете. С пламъка на ръчна горелка (за крем брюле), като държите на 10 см от повърхността минете по цялата торта докато започнат да покафеняват краищата.

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft