ПРОВЕРЕНО най-добрата рецепта за толумбички! Стават по-вкусни от тези в турската сладкарница:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ПРОВЕРЕНО най-добрата рецепта за толумбички! Стават по-вкусни от тези в турската сладкарница:
ПРОВЕРЕНО най-добрата рецепта за толумбички! Стават по-вкусни от тези в турската сладкарница:
5490
Източник: За Жената
ПРОВЕРЕНО най-добрата рецепта за толумбички! Стават по-вкусни от тези в турската сладкарница:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Толумбичките са традиционен десерт, който пленява със своята сочност и хрупкавост, идеален за наслада по всеки повод.

Тази изпитана рецепта, с точни мерки и проста процедура, гарантира перфектни толумби, които ще зарадват всички любители на сиропираните сладкиши.

Следвайте стъпките и се насладете на приготвянето на този вкусен специалитет. Ето какво ви е необходимо за Перфектните сочни толумбички :

Перфектните сочни толумбички

Необходими съставки (измерени с чаша от 200 мл):

За тестото:

  • 2 чаши мляко
  • 2 чаши вода
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 супена лъжица захар
  • 3 супени лъжици олио
  • 4 чаши брашно
  • 1/2 пакетче бакпулвер
  • 3 яйца
  • 500 мл олио (за пържене)

За сиропа:

  • 1 кг захар
  • 700 мл вода

Приготвяне:

1.

Сложете млякото, водата, солта, захарта и олиото в тенджера. Разбъркайте и загрейте на среден огън, докато сместа започне да завира.

2. Междувременно, в отделна купа, смесете брашното с бакпулвера. Когато течната смес заври, постепенно добавете брашното, като бъркате енергично с дървена лъжица, докато получите гъста и хомогенна смес.

тесто толумби

Снимка: youtube

Разбърквайте, докато тестото се отдели от стените на тенджерата и се оформи на компактна топка.

3. Свалете тенджерата от котлона и оставете тестото да се охлади напълно.

4. Докато тестото се охлажда, пригответе сиропа. Сложете захарта и водата в тенджера, разбъркайте и загрейте на среден огън.

След като сместа заври, варете я точно 10 минути, за да получите гъст сироп. Оставете сиропа да се охлади.

5. Добавете яйцата към охладеното тесто едно по едно, като разбърквате добре след всяко добавяне, за да се смеси.

яйца в тестото

Снимка: youtube

Можете да използвате миксер или да разбърквате на ръка, докато получите компактно и меко тесто.

6. В дълбок тиган загрейте 500 мл олио на среден огън. Пригответе си сладкарски пош с подходящ накрайник, за да създадете отличителни шарки.

Първо, намажете шприца с малко олио, за да предотвратите залепването на тестото.

7. Напълнете шприца (поша) с тестото и изстискайте толумбички върху тава или друга равна повърхност.

тесто толумби

Снимка: youtube

оформяне толумби

Снимка: youtube

Тестото трябва да е гъсто, а изстисканите толумбички трябва да могат да държат формата си.

Пуснете ги в загрятото олио, като внимавате да не препълните тигана, за да могат тулумбите да се пържат свободно. Разклатете тигана, за да не залепнат.

толумби в олио

Снимка: youtube

пържене толумби

Снимка: youtube

Пържете ги на умерена температура (на електрически котлон на ниво 2 или 3) до златисто кафяво от всички страни. Обръщайте ги за равномерно пържене.

8. След като толумбичките се изпържат, извадете ги и ги поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишното олио. Докато са още топли, изсипете ги в охладения сироп и ги оставете да го поемат.

сироп толумби

Снимка: youtube

9. Сервирайте тулумбите в чиния и се насладете на тяхната сочност и хрупкавост.

толумби в тавата

Снимка: youtube

Тази рецепта е проста, но надеждна и ще ви позволи да приготвите тулумби с автентичен вкус, идеални за споделяне със семейството и приятелите. 

готови толумби

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft