Пуешко пилаф

вход през zajenata.bg
Пуешко пилаф
admin
Добавена от: admin
12796
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 г сварено месо (пуешко, пилешко)
150 г ориз
300 мл гореща вода
1 глава кромид лук
1-2 моркова
сол
смлян черен пипер
100 гр. грах от консерва
 

Време: 1 час

В тенджера с дебело дъно се сипват 300 мл гореща вода и оризът. Посолява се и след завирането се разбърква. Огънят се намалява и оризът се вари 10- 15 минути без капак и без да се разбърква. В това време в тиган се задушава ситно нарязаният лук и настърганите на едро ренде моркови (5-8 минути). След като оризът попие водата, се прибавя нарязаното на кубчета месо и задушените лук и моркови. Ястието се разбърква и се задушава под капак 10-12 минути. Добавя се грахът, посолява се и се поправя със смлян черен пипер.дове.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft