Пухкави кифлички за закуска
    
    
     
                
            
                 5 Март 2012
            
            
            100162
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Маята се разтваря със захарта и солта. Млякото, мазнината и яйцата се разбъркват с миксер в купа. Като се разтвори маята, я прибавяме в купата с останалите продукти и разбъркваме за кратко. Правим кладенче в брашното и започваме да месим. Тестото трябва да бъде меко. Разделяме го на 4 топки, оставяме го да си почине за около 15-20 минути. Вземаме 1-та топка и я разточваме с дебелина 2-3 см. Режем с остър нож на 4 и на всяко получено триъгълниче от широката част се слага плънка (по желание) и се завива към върха. Така получените кифли се намазват с яйце и се оставят още за 5 мин. да втасат. Пекат се на предварително загрята фурна на 200 градуса.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








