Пълнен шаран за Никулден

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Пълнен шаран за Никулден
Пълнен шаран за Никулден
admin
Добавена от: admin
33564
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 глави кромид лук
200 мл олио
100 мл ориз
2 с л галета
3 с л орехи
шепа стафиди
1 ч л червен пипер
щипка канела
1/2 ч л захар
смлян черен пипер
сол
1,5 – 2 кг шаран

• Почистеният шаран се измива добре, посолява се и се оставя един-два часа.
• През това време се задушава нарязаният лук в олиото.
• Прибавя се оризът и се задушава отново 15-20 минути.
• Добавя се галетата, орехите, захарта, стафидите, канелата, смленият черен и червен пипер и 1 с л вода.
• Сместа се разбърква добре.
• Шаранът се напълва с така приготвената смес, зашива се.
• Поставя се върху скара или пръчки в тава за печене.
• Полива се с олио и размито в малко вода доматено пюре.
• Поръсва се със смлян черен пипер и брашно.
• В тавата се доливат 400 мл топла вода.
• Пече се в предварително загрята фурна на 200 С, покрито с фолио 30 минути.
• Фолиото се маха и се запича още 10-15 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft