 
                
            
	2 глави кромид лук
	200 мл олио
	100 мл ориз
	2 с л галета
	3 с л орехи
	шепа стафиди
	1 ч л червен пипер
	щипка канела
	1/2 ч л захар
	смлян черен пипер
	сол
	1,5 – 2 кг шаран
	• Почистеният шаран се измива добре, посолява се и се оставя един-два часа.
	• През това време се задушава нарязаният лук в олиото.
	• Прибавя се оризът и се задушава отново 15-20 минути.
	• Добавя се галетата, орехите, захарта, стафидите, канелата, смленият черен и червен пипер и 1 с л вода.
	• Сместа се разбърква добре.
	• Шаранът се напълва с така приготвената смес, зашива се.
	• Поставя се върху скара или пръчки в тава за печене.
	• Полива се с олио и размито в малко вода доматено пюре.
	• Поръсва се със смлян черен пипер и брашно.
	• В тавата се доливат 400 мл топла вода.
	• Пече се в предварително загрята фурна на 200 С, покрито с фолио 30 минути.
	• Фолиото се маха и се запича още 10-15 минути.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








