Шаран в тесто за Никулден

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Шаран в тесто за Никулден
Шаран в тесто за Никулден
admin
Добавена от: admin
10345
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 шаран около 1 кг
лук 100 гр. (1-2 глави)
магданоз 1/2 връзка
орехови ядки 250 гр. (1 и 1/2 чаени чаши)
брашно 400 гр. (2 чаени чаши)
растителна мазнина 200 мл (1 чаена чаша)
сол
черен пипер

Време: 1 час

От брашното, хладка вода и малко сол се приготвя тесто, което се разточва на дебел лист.
Лукът се нарязва на филийки и се задушава в мазнината до омекване.
Отстранява се от огъня и се смесва със ситно нарязания магданоз, едро счуканите орехови ядки, смлян черен пипер и сол на вкус.
Шаранът се измива, почиства се и се посолява, напълва се с ореховата плънка, зашива се и се увива в тестения лист.
Слага се в намазана тавичка и се пече в умерена фурна.
Поднася се топъл. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft