Пълнена зелка

вход през zajenata.bg
Пълнена зелка
admin
Добавена от: admin
17011
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Зелката се разделя лист по лист. В намазнен гювеч се нареждат листата-по стените и дъното, като краищата се оставят да стърчат отвън, така че после да може да се завие.
Запържват се лукът, морковите, оризът и каймата. Добавят се подправките. С готовата смес се пълни зелката. Отгоре се нареждат резени домат и зелката се завива. Налива се вода до средата на гювеча. Отгоре зелката се намазва с червен пипер и мазнина. Пече се около 2 часа във фурна, загрята на 200°C. Вади се след като е изстинала и се обръща в чиния.
Поднася се със сос Бешамел.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft