Пълнени патладжани в буркани
    
    
     
                
            
                24 Септември 2013
            
            
            27150
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Отрязваме дръжките на патладжаните, правим дълбок разрез по дължина (без да ги прерязваме), изваждаме с лъжичка семенната им част. Посоляваме ги и оставяме да престоят 1/2 час. Пускаме ги във вряла вода да поврят 4-5 минути и ги изваждаме и оставяме да изстинат и да се отцедят. Приготвяме плънка от ситно нарязаните зеленчуци и подправки. Посоляваме сместа на вкус и с нея напълваме патладжаните и ги пристягаме по средата с клонче целина. Нареждаме ги в буркани и ги заливаме с преварена и изстинала смес от изброените продукти. Притискаме патладжаните с тежест и ги претакаме 2-3 пъти през 3-4 дни. Прибираме туршията на сухо и хладно място.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








