Пълнени пиперки със спанак и сирене
    
    
     
                
            
                27 Февруари 2013
            
            
            12491
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	12 пиперки (зелени или червени)
	500-600 г спанак
	2 връзки пресен лук
	150 г сирене
	2 супени лъжици зехтин
	1 домат
	черен пипер, сол 
	Спанакът се почиства, измива се и се задушава с 1 кафена чашка леко подсолена вода. Пиперките се изчистват от дръжките и семето.
	Спанакът се отцежда добре и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук. Сваля се от огъня и се разбърква с натрошеното сирене и черен пипер на вкус.
	Пиперките се напълват с тази смес и се нареждат в тенджера. Заливат се с половин чаена чаша вода или зеленчуков бульон и се варят на слаб огън, докато течността изври.
	Поднасят се, украсени с резенчета от домата.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








