 
                
            
	8 картофа
	1 с.л. заквасена сметана
	2 жълтъка
	2 с.л. зехтин
	200 гр. почистен спанак
	100 гр. овче сирене
	сол
	черен пипер
	индойско орехче
	250 гр. майонеза
	150 гр. кисело мляко
	2 ск. чесън
	1 с.л. магданоз
	1 с.л. босилек
	1 пак. фина морска сол
	Взимаме тава за печене и покриваме дъното и с около 1 см. морска сол. От горе нареждаме измитите картофи (без да ги белим). Печем на 180 градуса за 40 мин.
	Запържваме нарязания спанак в горещ зехтин, за да му се изпари водата. Слагаме подправките. Отрязваме на пряко капачетата на картофите. Издълбаваме ги, така че да се получат стени с дебелина около 5 мм. Вътрешността от картофите размачкваме с вилица и разбираме с жълтъците, сметаната, спанака и сиренето.
	С готовата смес пълним картофите. Запичаме ги във фурната на 180 градуса за около 10-15 мин.
	Разбъркваме майонезата, млякото, счукания чесън и наситнените билки и подправки. Соса сервираме в сосиера с картофите. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








