 
                
            
	1 чаша топла вода
	2 с.л. суха мая
	2 с.л. захар
	2 ч.л. чесън на прах
	1/4 чаша разтопено масло
	1/4 чаша зехтин
	3 чаши универсално брашно
	2 ч.л. сол
	най-малко 225 гр. сирене или кашкавал (най-добре моцарела за пълнежа и твърд кашкавал за поръсване)
	пармезан
	няколко супени лъжици разтопено масло, смесено с чесън на прах и подправки по желание 
Смесете маята и водата и оставете за няколко минути. Добавете захарта, чесъна, разтопеното масло и зехтина. Прибавете брашното малко по малко, като бъркате в купата на миксера с приставките за тесто. Добавете солта. Месете 10-тина минути в миксера или на ръка. Оставете тестото да втаса в намазнена купа, покрито с влажна кърпа за около 30 минути. Загрейте фурната на 170 градуса. Разделете тестото на около 20 парчета. Сложете около 1,5 см. парче Моцарела в средата на всяко парче и прищипете отгоре краищата, така че плънката да остане вътре. Поставете топките с шева надолу в намазнена тавичка. Поръсете питките с настърган кашкавал и малко пармезан. Изпечете за около 11-15 минути в загрятата фурна, докато хлебчетата станат златисти, а сиренето започне да образува мехурчета. Намажете с билковото масло и поднесете топли.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








