Вкусни рецепти с домати

вход през zajenata.bg
350867

Пълнени червени домати


Продукти:
12-14 бр. домати (еднакви по размер, едри)
1 глава лук
2 ч.ч. ориз
250-300 г сирене
магданоз
сол
черен пипер
захар
олио

Приготвяне:
На доматите отгоре се отрязва капаче и с помощта на лъжичка внимателно се издълбават. Подреждат се в намазана тава с отвора нагоре. Във всеки домат се слага по 1 ч.л. захар. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 4-5 с.л. олио. Прибавя се оризът и се запържва. Издълбаната вътрешност на доматите се нарязва на ситно и половината от нея се слага в ориза. Добавят се натрошеното сирене, магданозът, 1 ч.ч. вода, сол и черен пипер и се вари на тих огън, да се изпари течността. С тази плънка се напълва 2/3 от обема на всеки домат и се налива вода до горе. Всеки домат се затваря с отрязаното калпаче. Около доматите се слага останалата издълбана вътрешност, полива се олио върху всеки домат, налива се малко вода в тавата и се пече в умерена фурна за около 1 час и 30 минути. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft