Пълнени чушки по най-добрата ресторантска рецепта: Открийте трика на готвача, който ги прави неустоимо сочни и вкусни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълнени чушки по най-добрата ресторантска рецепта: Открийте трика на готвача, който ги прави неустоимо сочни и вкусни
Пълнени чушки по най-добрата ресторантска рецепта: Открийте трика на готвача, който ги прави...
394
Източник: За Жената
Пълнени чушки по най-добрата ресторантска рецепта: Открийте трика на готвача, който ги прави неустоимо сочни и вкусни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пълнените чушки са едно от онези ястия, които почти всяка къща в България помни от миризмата и вкуса на детството. Сочно, ароматно и винаги засищащо, това ястие заема специално място на трапезата - независимо дали е семеен обяд, празнична вечеря или топло ястие, което ни връща към корените ни.

Въпреки че има много начини за приготвянето им, готвачите в ресторантите имат свой собствен трик, който ги прави неустоимо вкусни.

А именно, те задължително покриват чушките с кръгчета домати, защото това запазва сочността на плънката. Освен това, добавят малко нарязан домат към плънката, което ѝ придава специален вкус. Именно този детайл прави разликата и превръща това традиционно ястие в истински малък кулинарен шедьовър.

Опитайте рецептата за Пълнените чушки на главния готвач - ето продуктите:

Пълнените чушки на главния готвач

Продукти:

  • 10 малки чушки
  • 350 г кайма
  • 100 г ориз
  • 1 глава чесън
  • 2 скилидки чесън
  • 2 големи домата (единият нарязан за пълнежа, другият на кръгчета за капачките)
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1 чаена лъжичка смлян сладък червен пипер
  • ½ чаена лъжичка лют пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2–3 супени лъжици олио

Приготвяне:

1. Приготвяне на пълнежа:

Загрейте олио на умерен огън и запържете ситно нарязани лук и чесън. Добавете каймата и запържете до златисто. Смесете ориза, ситно нарязаните домати, лъжица доматен концентрат, сладката и лютата чушка. Подправете със сол и черен пипер. Задушете всичко за кратко, за да се смесят вкусовете.

2. Пълнене на чушките:

Почистете чушките от семките и внимателно ги напълнете с плънката. Поставете по един кръг домат върху всяка чушка като капак - това е трик на опитни готвачи, който запазва чушките сочни и допълнително ароматни по време на готвене.

пълнене на чушки
Снимка: Shutterstock

3. Варене на слаб огън

Подредете пълнените чушки изправени в тенджерата. Налейте достатъчно вода, за да ги покрие. Покрийте с капак и гответе на слаб огън за около 60 минути, като разклащате тигана от време на време, за да предотвратите залепването на плънката.

4. Последна стъпка за още по-добър вкус:

Към края на готвенето можете да добавите още малко доматен сос за по-пълен вкус.

пълнени чушки в сос

Пълнените чушки на главния готвач

5. Сервиране:

Сервирайте пълнените чушки с картофено пюре, домашен хляб или лека сезонна салата.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft