Пълнено пиле в гърне с гъбки и бира
    
    
     
                
            
                13 Май 2015
            
            
            111210
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Пилето се маринова със смес от куркума, джинджифил, соев сос, чесън на прах (количествата са на вкус) и престоява в маринатата няколко часа. Както е цяло, се запържва от всички страни в олио, докато кожичката промени цвета си. После се пълни с предварително приготвената плънка: оризът се запържва със зелен лук, малко гъби и черен пипер. Пилето се слага в глинен съд. Около него се нареждат парчета картофи и гъби и всичко се подправя с черен пипер и магданоз. Залива се с бира и мазнина (масло). Пече се поне час и половина на слаба фурна. При готовност на пилето се маха капакът на гърнето, за да се запече и отгоре - още около 15 мин.
Автор
Галина Павлева, Горна Оряховица
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








