Пържена зелка с картофи

вход през zajenata.bg
Пържена зелка с картофи
admin
Добавена от: admin
5223
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3-4 картофа
500 гр. ситно накълцана кисела зелка
няколко парчета наденица
смлян червен пипер, черен пипер и сол на вкус 
около 100 гр. пушена сланина/бекон

Зелката се накълцва ситно. Слага се в тенджера, добавя се малко от зелевата чорпа, похлупва се и се задушава под капак, докато омекне. Добавят се зехтин и черен пипер и зелето се запържва. Докато се пържи, картофите се обелват и нарязват на по-големи парчета. Слагат се да се варят в подсолена вода. Щом са готови, се отцеждат от водата и се намачкват, но не много фино.
В тиган се запържва нарязаният ситно бекон и се добавя намачканият картоф, като се бърка внимателно. 
Към вече изпържената зелка се добавят червен пипер и мъничко сол (зависи от солеността на зелето) и се разбърква. Добавят се и 5-6 лъжици от картофите. 
Наденицата също се запържва леко в малко зехтин, но без да се препържва. 
В намазнена със зехтин тавичка се слага на един пласт пърженото зеле, отгоре се изсипват картофите (като се заравняват добре), а върху тях - парчета наденица, заедно със зехтина, в който са се пържили. Ястието се запича за кратко във фурната. Поднася се топло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft