Равиоли с картофи и мента

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Равиоли с картофи и мента
Равиоли с картофи и мента
admin
Добавена от: admin
6078
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г брашно
4 бр. яйца
сол
400 г картофи
около 50 листа прясна мента
1-2 скилидки чесън
300 г извара
бял пипер
75 г масло
60 г настъргано сирене

Замесва се хомогенно тесто от брашното, яйцата, малко сол и вода и се остава да втаса. Картофите се сваряват с кората, след което се отцеждат, обелват и се минават през преса. Листата се измиват, подсушават и нарязват на ситно. Чесънът се нарязва на ситно. Картофите, изварата, ментата и чесъна се смесват и се овкусяват със сол и бял пипер. Върху набрашнена повърхност се разточва тестото. Половината от тестото се покрива с малки купчинки от плънката на 6 см една от друга. Тестото се прегъва, като се поставя непосипаната страна върху посипаната. Равиолите се оформят като с показалеца тестото се притиска по празните места между купчините плънка. Равиолите се разрязват с назъбен нож и краищата се пресоват добре. Сваряват се в голямо количество подсолена вода за не повече от 4 минути. Равиолите се изцеждат и се сервират полети с разтопено масло и настъргано сирене.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft