Редена салата като солена торта: Гостите са във възторг, когато я поднеса!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Редена салата като солена торта: Гостите са във възторг, когато я поднеса!
Редена салата като солена торта: Гостите са във възторг, когато я поднеса!
6
Източник: За Жената
Редена салата като солена торта: Гостите са във възторг, когато я поднеса!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази уникална редена салата прилича на истинска торта, с тази разлика, че тук се редуват пласт след пласт вкусни солени предястия.

Тази многопластова салата е истински хит на всяка маса – външният вид е елегантен и съблазнителен, а когато гостите разберат от какво е направена, остават в пълен шок (от прекрасния вид и вкус, разбира се!).

Прости и достъпни съставки, а резултатът е грандиозен вкус, който се помни дълго време. Ето какво ви е необходимо за нашата Редена салата като солена торта :

Редена салата като солена торта

Необходими съставки:

  • 120 г настъргано сирене/кашкавал
  • 2 средно големи сварени картофа
  • 3 твърдо сварени яйца
  • 2 пресни, по-малки краставици
  • 200 г консервирана царевица (или варена царевица на кочан)
  • 2 пушени пилешки бутчета (или пушена пилешка шунка)
  • майонеза (при необходимост, около 250–300 г)

Процедура:

Настържете сиренето/кашкавала на ситно ренде.

Нарежете сварените картофи, твърдо сварените яйца и пресните краставици на много малки кубчета.

Отстранете костите и кожата от пушените бутчета и също ги нарежете на малки кубчета.

Изберете по-малка правоъгълна форма за торта (с диаметър 18–20 см) или форма за хляб. Покрийте цялата вътрешност с прозрачно фолио, като оставите краищата да висят добре над нея.

Разпределете настърганото сирене равномерно по дъното и притиснете леко. Намажете с тънък слой майонеза и загладете.

Продължете със слоевете в следния ред:

  • царевица (добре отцедена) – тънък слой майонеза)
  • нарязани краставици – тънък слой майонеза
  • нарязани варени яйца – тънък слой майонеза
  • нарязано пушено месо – тънък слой майонеза –
  • нарязани варени картофи – последен тънък слой майонеза

салата с месо

Снимка: YouTube

Загладете повърхността с лъжица или шпатула. Покрийте с увисналите краища на фолиото и поставете допълнително парче фолио отгоре.

Оставете салатата в хладилник за поне 30 минути (и в идеалния случай 2-3 часа), за да стегне и вкусовете да се смесят.

Преди сервиране, обърнете върху подходяща плоска чиния или поставка за торта, внимателно отстранете формата и фолиото.

По желание украсете с клонки магданоз, маслини, семена от нар, тънки резенчета краставица или малко настъргано сирене.

редена салата

Снимка: YouTube

Нарежете на парчета като торта и се насладете на удоволствието на гостите си!

парче солена торта

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft