Няколко бързи идеи с домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Рецепта за печене на домати
39017

Рецепта за печене на домати

Ако имате излишни домати под ръка и се чудите как да ги оползотворите, предлагаме ви нежен и изпитан метод за тяхното приготвяне. Бавното изпичане концентрира вкуса им, позволява да се усвои ценния за здравето ликопен и предлага нов начин да добавите дълбок и опушен аромат на ястията с домати.
Какво ви е нужно?
2 кг ситни домати
морска сол и пипер на вкус
1 с.л. зехтин
Загрейте фурната до 150 градуса. Разполовете доматите, наредете ги в тавичка и поръсете със солта и пипера. Печете 2 – 2 ½ часа докато доматите добият карамелен вкус. Така получените домати може да съхраните в хладилник до 5 дни или да вакуумирате като домашна консерва и да използвате през зимата.
Бавно печените доматчета може да използвате за гарнитура на бели меса и риба, бяло сирене, като съставки в сосове за паста, в сандвичи, като топинг за пица или добавка в богата крем супа. Авторите на "Изкуството на истинската храна" препоръчват печените домати по време на пости и като част от стриктни зеленчукови режими. Техният фаворит е сервирането на доматчетата върху 100% овесени бисквити.

1
2 3 4 5
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft