Рибни такос

вход през zajenata.bg
Рибни такос
admin
Добавена от: admin
7544
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

царевично брашно - 200 г царевично
пшенично брашно - 200 г
вода - 170-200 мл
мазнина - 3-4 с. л. пречистено масло
олио - 2-3 с. л.
сол - на вкус
риба - 250 г рибно филе
бекон - 100 г
червени чушки - 1 брой
чушки - 1 зелена + 1 жълта
черен пипер
сол - на вкус
кашкавал - за поръсване
олио - за пържене
домати - 2 броя, за гарнитурата
авокадо - 1 брой
люти чушки - 1-2
лук - 1/2 глава
кориандър - 6-7 стръка пресен
магданоз - 5-6 стръка пресен
лайм - сок от зелен лимон на вкус  

Смесете двата вида брашно, солта, пречистеното масло, олиото и водата (колкото поеме) и ги омесете с помощта на блендер. Оформете топчета от полученото тесто. Те се поставят между два листа фолио и се натискат с дъното на тенджера, за да се получат тортилите.

Почистете доматите от вътрешната мека част и ги нарежете. Смесете ги с накълцания лук в купа, като лукът предварително се отцежда от сока. Добавете и нарязаните на ситно люти чушки. Овкусява се със сол, сок от зелен лимон и нарязани пресен кориандър и магданоз. Разбъркайте и прибавете нарязаното на кубчета авокадо.

Нарязаният бекон се задушава в тиган заедно с трите чушки. Овкусете рибата със сол и черен пипер и я запържете, но не докрай. С тази смес разпределете върху питките по средата, загънете ги с помощта на фолиото и ги изпържете до готовност.

Сервирайте рибните такос с гарнитурата и малко поръсен кашкавал. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft