Рибни рулца със спанак

вход през zajenata.bg
Рибни рулца със спанак
admin
Добавена от: admin
5181
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

180 г филе от пангасиус
настъргани лимонови кори
1 щипка къри
1 щипка куркума
1 лимон
10 г целина
20 г лук
20 мл зехтин
30 мл бяло вино
120 мл готварска сметана
черен пипер и сол на вкус
20 г зехтин
40 г спанак
60 г карфиол
60 г броколи
60 г моркови
60 г тиквички
листенца мента  

Различните видове зеленчуци се измиват и с помощта на специална лъжичка от морковите и тиквичките се изрязват ньоки.

Броколите и карфиолът се разделят на розички.

Спанакът се сотира с малко зехтин.

Морковите се сваряват в подсолена вода, а броколите и карфиолът се варят на пара.

Запарените карфиол и броколи и морковите се запичат в тиган.

Рибното филе се разрязва на две части и се поръсва с черен пипер.

Филетата се покриват със сотиран спанак и се навиват на рулца. Прикрепят се с помощта на клечки за зъби и се варят на пара 7-9 минути.

Целината и лукът за соса се нарязват наситно и се сотират със зехтин. Сипват се бялото вино и сметаната и се изчаква да се редуцира.

Полученият сос се прецежда и се овкусява със сока от лимона, куркумата и кърито.

Рулцата се сервират гарнирани със зеленчуците и полети със соса. Декорират се с лимонови кори и листенца мента.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft