Ризото с лапад и синьо сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Ризото с лапад и синьо сирене
Ризото с лапад и синьо сирене
admin
Добавена от: admin
4061
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава лук, нарязана на ситно
2 с. л. зехтин
1 с. л. краве масло
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 ч. ч. ориз за ризото или ризон
500 г лапад или спанак, нарязани на ситно
150 мл бял вермут
2 кубчета зеленчуков бульон
200 г биволско или синьо сирене
4 с. л. орехи, нарязани на едро

Кубчетата зеленчуков бульон се разтварят в 1 л вряща вода.
Лукът се слага да се задуши в олиото и зехтина за 2-3 мин. Добавят се чесънът и оризът, разбъркват се, докато оризът стане прозрачен. Налива се вермутът и се оставя да изври, след което се сипва лападът.
Започва да се прибавя врящият бульон, черпак по черпак, след като напълно е абсорбирана предната порция.
Когато останат 200 мл от бульона, се слагат натрошеното сирене и ядките. Налива се останалият бульон, разбърква се 1-2 мин. и се сервира.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft