Ризото с тиквички и скариди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Ризото с тиквички и скариди
Ризото с тиквички и скариди
admin
Добавена от: admin
19240
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 г ориз (арборио, басмати)
350 г замразени скариди
400 г малки тиквички
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино
сол, зехтин
2-3 с.л. настъргано сирене Пармезан

Сварете ориза в подсолена вода и прецедете. Почистете, измийте и нарежете тиквичките на колелца. В дълбок съд запържете за кратко чесъна и тиквичките. Прибавете скаридите и бялото вино. Задушете докато поизври течността, но да остане малко на дъното. В този момент прибавете сварения ориз, разбъркайте добре и свалете от огъня. Поднесете с настъргания пармезан и полейте с две-три лъжички зехтин.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft