Рударски пай

вход през zajenata.bg
Рударски пай
admin
Добавена от: admin
3571
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр брашно
10 гр прясна мая
1 супена лъжица мазнина
200 мл прясно мляко
1 супена лъжица захар
За плънката:
краве сирене
яйца
300 гр счукани орехи или ситно нарязан спанак
200 мл кисело мляко

Разтворете маята в малка част от топлото мляко, в което добавете и захарта. Оставете малко да се надигне, а след това добавете брашното, останалата част от млякото и малко сол. От продуктите замесете тесто.

Оставете тестото да втасва, докато обемът му се увеличи поне 2-3 пъти. След това го разточете на тънък лист и разстелете в тавичка за печене. Отгоре намажете обилно със смес от сирене и яйца (по желание може да добавите към плънката счукани орехи или бланширан спанак). 

Сгънете тестото върху плънката, така че да я покрие добре и затвори.

Преди да поставите във фурната, намажете тестото с киселото мляко и набодете тестото с вилица на няколко места. Печете при температура от 200 градуса около 20 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft