Руска солянка
    
    
     
                
            
                 2 Ноември 2012
            
            
            24020
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	2 л. телешки бульон
	200 гр. свинско месо
	100 гр. кренвирши
	100 бр. пушено пиле
	100 гр. шунка
	50 гр. маслини
	100 гр. кисели краставички
	1 бр. лимон
	150 гр. квасена сметана
	1 бр. дафинов лист
	1/2 връзка копър
	1/2 вр. магданоз
Лукът се нарязва на ивички и се запържва. Към него се добавят месото, нарязано на кубчета. Всичко се залива с кипящ бульон. Солянката се вари, докато месото омекне. Към нея се добавя саламура от краставички от туршия, зелени маслини на вкус и колбасите и се вари още десетина минути. Поръсва се с копър и магданоз. Всяка порция се поднася с резенче лимон или лъжица сметана.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








