Руски хляб с картофи
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            8368
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Картофите се слагат в съд с вряща вода и се варят, докато омекнат. Прецеждат се. Запазват се 150 мл от бульона. Картофите се смачкват на пюре и се охлаждат.
	В голяма купа се смесват двата вида брашно, маята, солта и кимът. Слага се маслото и се стрива на трохи. Прибавят се запазеният картофен бульон и смачканите картофи. Оформя се меко тесто.
	Тестото се меси 8-10 мин., докато стане гладко и еластично. Слага се в намаслена купа да втаса на топло около 1 час, докато си удвои обема.
	Тестото се размесва отново, оформя се на елипса, поръсва се с пълнозърнесто брашно, покрива се и втасва 30 мин.
	С остър нож се нарязва на баклавички и се пече в загрята фурна на 200°С около 30 мин.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








