Ръжени кифлички като от пекарната - вкусни и полезни

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Ръжени кифлички като от пекарната - вкусни и полезни
Ръжени кифлички като от пекарната - вкусни и полезни
admin
Добавена от: admin
12483
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. ръжено брашно
200 гр. брашно тип 500
1/2 кубче прясна мая
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
200 - 250 мл вода (зависи от брашното)
За покритие: 
100 гр. масло
За поръсване:
лен, сусам, кимион - по желание

Кубчето мая залейте с 50 мл топла вода и малко захар. Когато шупне, изсипете маята върху сместа от двете брашна, малко сол и постепенно добавете топла вода. Започнете с 200 мл, ако е малко, добавете още, за да получите не лепкаво тесто. Не очаквайте да е много меко, защото сместа с ръжено брашно прави тестото малко по-твърдо. 
Оставете тестото да втасва повече от 1 час. Размесете го отново и оформете топки. От всяко топче разточете лист и го намажете с мекото масло. Навийте и оформете кифлички по Ваше желание. Подредете кифличките в тава, намазана с масло. Оставете ги 15-тина минути покрити да починат. Намажете ги с малко разтопено масло и вода и наръсете с лен, сусам или кимион по желание. Печете на 220 градуса около 30 минути. Изпечените кифлички поръсете ги с вода и ги покрийте с кърпа, за да омекнат допълнително. Добър апетит!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft