С тази вкусотия спечелих първо него, а после и майка му! Опиташ ли първата хапка, влюбваш се...
18 Октомври 2016
108299
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Картофено руло с гъби - невероятно питателно вегетарианско ястие. Всички, които се въздържат от яденето на месо, трябва непременно да си запишат рецептата.
А сега за вкуса. Какво може да бъде по-добро от комбинацията на картофено пюре с ароматни гъби? Плънката направо се топи в устата, а миризмата ще извика всички на масата!
Съставки:
500 гр.
картофи
2 с.л. нишесте
сол на вкус
150 гр. гъби
1 глава лук
1 морков
40 мл олио
черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Сварете картофите в подсолена вода, отцедете водата в отделна купа.
- Добавете картофено нишесте и намачкайте. Добавете бульона, настройвайки консистенцията на картофеното пюре, което трябва да подобно на тесто.
- Нарежете гъбите на филийки, лука - на кубчета, морковите настържете.
- Загрейте олиото в тиган, запържете гъбите, а след това добавете морковите и лука, подправете със сол и черен пипер и гответе още 3-5 минути.
- Разстелете пюрето върху прозрачно фолио на дебел слой от около 2 см. Най-отгоре разпределете плънката и навийте внимателно на руло с помощта на фолиото. Отстранете залепналото по рулото фолио и прехвърлете рулото върху застлана с хартия за печене тава.
- Пъхнете в предварително загрята 190 градуса фурна за 30 минути. Сервирайте леко охладено.
Поднесете със заквасена сметана или пикантен сос.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари